Asiakkaiden TOP- 10 askarruttavia kysymyksiä osa 5/5

Miten suunnitteluprosessi käytännössä etenee?

Ensimmäisessä tapaamisessa sovitaan mitä ollaan tekemässä. Tämän pohjalta suunnittelija tekee ensimmäiset luonnokset, jotka sitten käydään yhdessä läpi, mielellään kasvotusten. Itsellä on tapana lähettää suunnitelma jo etukäteen asiakkaille, että he voivat sulatella asiaa. Näin asiaa ehtii miettimään ennakkoon. Parin päivän päästä pidetään palaveri, että onko muutaman nukutun yön jälkeen herännyt minkälaisia ajatuksia. Uskalla sanoa rohkeasti, jos suunnitelmassa on jotain, mistä et pidä tai mitä et ymmärrä. Ammattitaitoinen suunnittelija ei koskaan loukkaannu palautteesta, vaan toivoo rehellistä palautetta. Tätä työtä tehdään aina asiakaslähtöisesti, asiakkaiden ja toiveiden mukaisesti. Työni tuo helpotusta arjen ongelmiin ja viihtyisyyttä arkeen. Hyvällä mielellä ja viihtyisällä ympäristöllä on tärkeä rooli arjessa, niin kotona, kuin töissä. 

Ensimmäinen suunnittelu versio ei yleensä koskaan mene sellaisenaan läpi, vaan suunnitelma täsmentyy jokaisella kierroksella. On ollut tilanteita, että ensimmäinen onkin ollut jo lopullinen suunnitelma. On ollut myös tilanteita, jossa ensimmäinen on herättänyt shokin. Toinen ja kolmas versio onkin sitten ollut .. EI ja palattu ensimmäiseen. Loppuessa sanottu, että onneksi uskalsin. En vaihtaisi tätä pois mistään hinnasta. Rohkeus kannattaa aina, suosittelen. 

EN KOSKAAN suosittele mitään sellaista, mitä en itsellenikin tekisi. Sama pätee materiaaleissa ja hinnoissa. Mikäli asiakas antaa luvan etsiä LUXUS tuotteita, hän saa niitä. Jokin voi olla kalliimpi ehdotus, mutta silloin asiasta neuvotellaan. Annan myös korvaavan vaihtoehdon tilalle. Huonoa laatua EN SUOSITTELE. Mikäli asiakas itse haluaa ostaa jotain, joka ei ole niin laadukasta, kerron asialle toisen vaihtoehdon. En halua olla tilanteessa, että jokin asia ei kestä arjen normaalia käyttöä. Kolme suunnitelmaa kuuluu suunnittelun hintaan. Tämä riittää hienosti. 

VALVONTA. Jos kyse on suuresta projektista, suunnittelija valvoo työn edistymistä erillisellä sopimuksella. Loppukatselmuksessa käydään lävitse, että suunnitelma vastaa lopputulosta.

Rakkaudella Marika

 

Infoa: Marikan SisustusStudio, yleistä infoa sisustussuunnitelmista ja sisustussuunnittelun palveluista! Myös valmistautumiseen omat ohjeet. Sisustussuunnittelija Tampere, Ylöjärvi, Pirkanmaa, Somero, Turku, Helsinki ja koko Suomi

Infoa: Marikan SisustusStudio, yleistä infoa sisustussuunnitelmista ja sisustussuunnittelun palveluista! Myös valmistautumiseen omat ohjeet. Sisustussuunnittelija Tampere, Ylöjärvi, Pirkanmaa, Somero, Turku, Helsinki ja koko Suomi