MIKSI MARIKAN SISUSTUSSTUDIO SUUNNITTELISI TILANI?
– Suunnittelijana olen avoin, iloinen, ratkaisukeskeinen, ideoita pursuava nainen, joka pitää silmät auki kaikkialla uusille asioille.
-Olen kova puhumaan, mutta myöskin kuuntelemaan ja se onkin tällä alalla tärkeintä. Koska teidän tilanne tehdään juuri teille, ei minulle.
-Pidän erityisesti väreistä, jännitteistä ja kontrastista, mutta myöskin harmoonisesta tai täysin mustavalkoisesta tai vaaleasta tilasta. Eli pääasiassa kaikenlaiseen taivun suunnittelijana. Hippityyli sisustuksessa ei taida olla ihan ominta itseäni.
-Olen täysi-ikäisestä lähtien työskennellyt värien kanssa, vaikkakin ensin eri aloilla.
-Myös Loft-henkisyys, modernit, rustiikkisuus ovat käsialaani, sekä erilaiset Mix-tyylit, joissa yhdistellään vähän eri tyylejä keskenään.
-Myös klassinen sisustus ja arjen glamouri on omaa alaani, tyylikkäästi.
-Heittäydyn aina kiinni uusiin haasteisiin ja siksi pidän työstäni, koska saan laittaa itseni täysillä likoon eri projekteissa.
-Kaikki projektit on tervetulleita, niin isot kuin pienet. Kotiin ja mökille, toimistoon tai julkitilaan.
Jokaisen projektin aloitan samalla innolla.
-Työni on siksi parasta, että yhtäkään samanlaista työtä ei tule vastaan. Vaikka tilat olisi samanlaisia, niin jokaiselle pitää jättää oma uniikki leima. Monistus ei johda minnekään pidemmän päälle.
-Pyrin välttämään toistoa, mutta tottakai jokaisella suunnittelijalla on omat “tavaramerkkinsä” , josta tunnistaa, että tämä taitaa olla Marikan tekele.
-Tilojen uudelleen suunnittelu saneerauskohteissa ja uudiskohteiden muutokset ennen rakentamista ovat minulle ihan ykkösiä. Siinä saa muovautua ja käyttää luovuuttaan ihan kunnolla. Haaste on,että saadaan liikuntaesteisille tilat toimiviksi.
Mutta haasteet on elämän suola.
-Toinen on valaistus ja valaisinpaikat. Ilman valaistusta ei hienokaan pinta tai asia pääse oikeuksiinsa. Siihen pitäisi panostaa kunnolla, koska ne ovat kiinteitä ratkaisuja ja haasteellisempi toteuttaa jälkikäteen kauniisti ja luonnollisesti.
-Kiintokalusteiden mallinnus ja erilaiset variaatiot asiakkaalle, saavat aina suunnittelijan hyvälle fiilikselle. Koska juuri toimiva ja käytännöllinen kiintokalustus tiloissa on kaiken arjen pyörimisen A-O.
-Kalustesuunnittelu on myös mielenkiintoista, koska kalusteiden pyörittäminen eri asentoihin, sekä paikkoihin kuvissa on huomattavasti vähemmän hikistä puuhaa, kuin toteuttaa se käytännössä. Kuinka helppoa on muuttaa, kun kaikille asioille on jo oma paikka mietittynä. Säästyy aikaa ja vaivaa.
-Lopuksi pehmeyden tuovat verhot, matot, sekä muut tekstiilit, että piensomisteet. Moni asuu ensin pitkään ilman tekstiilejä, mutta ne kuitenkin tuovat tilaan juuri tuon kotoisan lämmön.
-Kaiken ei todellakaan tarvii olla kallista ja merkkituotteita. Sopivasti oikeita asioita yhdistelemällä, kokonaisuus näyttää hyvälle. Asioiden yhdisteleminen tuo sen tarvittavan jännitteen tiloihin.
-Aloitan aina suunnittelun käytäntö edellä ja niin, että asiat ovat oikeasti toteutettavissa.
Ylilyönnit ja liian erikoiset ratkaisut, tulevat kaikille todella kalliiksi. Lopputulos saadaan kaikilla edellämainituilla asioilla näyttäväksi, kunhan perusasiat ovat kunnossa.
-Vuoropuhelu rakennuttajien kanssa on myös asioiden perusta. Kun kaikki keskustelevat eteen tulevista asioista, niin asiat ratkaistaan helpommin aivoriihellä. Mielestäni on tärkeää asiakkaankin kannalta, että kaikki kysyvät, mikäli jokin asia vaikuttaa epäselvältä.
-Suunnittelussa asiakas säästää rahaa, koska asiat ratkaistaan yhdessä kuvien ja kokonaisuuksien avulla, ennen ostopäätöstä. Näin säästyy turhilta murheilta ja muutoksilta.
-Tärkein asia materiaaliviidakossa on käyttötarkoitus, kestävyys, hinta-laatusuhde, sijoittelu, määrä ja asiakkaan kannalta helppo tilatavuus. Kun kaikki on materiaalilistoineen ja hintoineen valmiina asiakkaan tiedossa. Säästymme yllätyksiltä.
-Joskus ihminen innostuu nopeasti jostakin ajatuksesta. Kun suunnitelma on esitelty, suosittelen nukkumaan vielä pari yötä ennen asioiden lukkoon lyömistä. Jos ne tuntuu vielä silloinkin hyvälle, ollaan jo todella lähellä kohti seuraavaa vaihetta, eli toteutusta.
-Suunnittelussa ensimmäinen versio ei tarvitse olla viimeinen. Eihän timanttikaan ole valmis yhdellä hionnalla. Sopimukseeni sisältyvät kaksi luonnosta ja vielä lopuksi lopullinen suunnitelma. Näin eri versioita on silloin käyty vuoropuheluna asiakkaan kanssa lävitse kaiken osalta.
-Suunnitelma ei saa koskaan olla vain suunnittelijan näkemys, jollei asiakas sitä vartavasten halua.
-Juuri tästä syystä, jokin yhteistyöprojektimme voi kestää kokonaisen vuodenkin. Siksi yhteistyömme ja henkilökemiamme ovat tärkeitä asioita projektimme kannalta.
-Kauttani saat palveluita konsultointiin, suunnitteluun 3D-kuvin tai ilman, eli visuaalisten ideakuvien avulla. Isoja projekteja tai vaikka vain yhden maalisävyn valinnassa.
-Myös avaimet käteen-projekti on saatavissa. Silloin asiakas saa rentoutua. Ainoa osa asiakkaalla on asioiden hyväksyminen.
-Olen täällä juuri sinua varten.
-Päätavoitteeni on toteuttaa toiveesi ja mielummin vielä vähän enemmän.
-Pääasia, että kaikilla on yhteistyön tekeminen mielekästä ja palkitsevaa.
-Paras kiitos suunnittelijalle on tyytyväinen asiakas.
Aurinkoisin terveisin ☀️✨
Marika

Varaa aika ilmaiseen suunnittelukartoitukseen.
Ota rohkeasti yhteyttä!
Marika

Lue Facebookissa