Tämä Casa23 blogi käsittelee kivitalon suunnitelmaa alusta asti. Alkuun lähdetään sisustussuunnittelijan kanssa ensin tilasuunnittelulla, että kaikki tilat toimii optimaalisesti ja tarvittavat huonekalut mahtuvat niiden tarkoitetuille paikoille, sekä kiintokalusteiden toimivuus ja mitoitus on tarkoituksen mukainen. Kun nämä asiat ovat valmiina, arkkitehti piirtää vielä pohjakuvat, sekä rakennekuvat lopulliseen muotoonsa.

Lupa-asioiden jälkeen kiirehditään pikaisesti valaistuksen pariin. Varsinkin kivitalossa on valaisimien paikkojen, mahdollisten hifi yms järjestelmien oltava tiedossa mahdollisemman alkuvaiheessa. Muissa asunnoissa, kuten myöskin kivitalossa muutokset on toki mahdollista tehdä myöhemminkin, mutta budjetillisesti se ei ole kannattavaa. Siksi suosittelen, että alussa mietitään asiat mahdollisemman pitkälle. Joskus huomaan, että se on haasteellista, mutta sitä varten suunnittelija pystyy ammattitaidolla avustamaan sinua juuri näissä asioissa.

Rakkaudella Marika

Sisustussuunnittelija Tampere kokemuksia, Marika Piekkala

Sisustussuunnittelija Tampere kokemuksia, Marika Piekkala

Miksi tehdä sisustussuunnitelma ennen rakentamisen aloitusta

Sisustussuunnitelma on hyvä tehdä jo aikaisessa vaiheessa. Ainakin päälinjat, huoneiden toiminnot ja huonekalujen sijoitus on hyvä miettiä,…

Lue Facebookissa