Kuvat, Galleria, Marika Piekkala, Marikan SisustusStudio, sisustussuunnittelija Tampere, Ylöjärvi, sisustussuunnittelu, Pirkanmaa, Helsinki, Tampere, Turku, Forssa, Somero

Klassinen tyyli, vinkit ja nixit tarjoaa sisustussuunnittelija Tampere, Marika Piekkala, SIsustussuunnittelija Tampere, Marika Piekkala, Ylöjärvi, Nokia

KLASSINEN TYYLI

Klassinen tyyli sisältää paljon harmoniaa, valaistusta, arvokkuutta ja tyylikkyyttä. Yleinen väärinkäsitys on, että klassinen koti tarkoittaa täyttä koristeellisuutta ja antiikkia.

Todellisuudessa se on ajaton, hienostunut koti tasapainoisilla mittasuhteilla ja kestävillä materiaaleilla varustettu. Puu on myös isossa suosiossa marmorin ja metallin ohella. Klassinen koti tunnetaan hienostuneista vörien sävyistä ja kauniista tekstiileistä. Tämä tyyli on erittäin kansainvälinen. Tämä tyyli on lähtöisin antiikin Kreikasta, Roomasta, joka on levinnyt aikojen alussa myös Ranskaan asti. Näistä paikoista ne ovat löytyneet moneen kotiin ympäri maailmaa. Tyyli on tullut lähemmäksi kaikkien koteja, aiemmin tämä valtasi yläluokan väen kartanot ja edustusasunnot. Itse teen eniten tämän tyylisiä sisustuksia vanhoihin kerrostaloihin ja kivitaloihin. Tämä tyyli kuitenkin sopii tilaan kuin tilaan, talon arkkitehtuurista riippumatta. Tämä tyyli ei ole sidottu rakennusmuotoon tai rakennusvuoteen. Tyyli ei saa silti olla jäykkä ja kankea, vaan tilan pitää tuntua kodikkaalta.

HUONEKALUT

Klassinen tyyli on myös nykyaikaisten arvojen mukainen. Voit sisustaa kotisi moderneilla huonekaluilla, antiikilla tai näiden yhdistelmillä.

Tämä yhdistelmä versio on omaperäisin ja uniikki vaihtoehto.  Katseenvangitsijoita kannattaa käyttää jännitteiden takia. Jokin entisöity tai vanha huonekalu modernien kalusteiden keskellä tuo kaivattua kontrastia.

Antiikkikalusteita löydät antiikki kaupasta, huutokaupasta tai vaikka kirpputoreilta löydetyillä käytetyillä kalusteilla. Näitä kalusteita voit entisöidä ja verhoilla itse, tai viedä ne ammattilaisen kunnostettavaksi. Näiden kalusteiden avulla saat tilaan uniikin ja persoonallisen tunnelman.

Antiikkikalusteet tuovat charmia. Veistellyt puukaapit, koristeelliset nojatuolit ja Design pöydät. Huonekalut ovat valmistettu usein tammesta, mahongista tai pähkinästä. Yleensä kuitenkin valmistuksessa on käytetty jalopuuta. Ne sisältävät yksityiskohtaisia kaiverruksia ja mahdollisesti kullattuja yksityiskohtia.

Sisustusliikkeistä teet loistavia löytöjä. Nämä tuotteet eivät ole perustuneet massatuotannon myyntiin. Eri huonekaluliikkeistä löydät klassikko klassisia huonekaluja. Rottinkiset kalusteet kuuluvat joidenkin klassisten kotien valikoimaan. Suosittelen kuuntelemaan rohkeasti omaa intuitiota, mitkä kalusteet puhuttelevat ja toteuttamaan vision rohkeasti. Uuden kokeilu ja heittäytyminen tekevät tilasta pirteän ja iloisen. Sisustaminen lähtee käytännön asioista, sekä tyylikkyydestä, iloa ja rentoutta unohtamatta. Kun valitset ympärillesi asioita, jotka saavat hymyn huulillesi. Se vaikuttaa koko olotilaasi päivittäin.

TEKSTIILIT

Tekstiileillä vaikutat eniten, mihin suuntaan sisustustyyli sijoittuu. Valintana on ainakin neljä eri suuntaa.

Yksinkertainen, tyylikäs, valoisa, kuultava, pehmeä ja moderni. Silloin voit valita pellava verhoja tai pellavan kaltaisia tekstiilejä ikkoihin. Isot yksinkertaiset matot ryhdittävät tilaa. Myös itämaiset matot toimivat hienosti muuten niin hillityn ja kevyen kalustuksen vastaparina. Valitse yksinkertaiseen moderniin tilaan tekstiileiksi eri beigen, greigen ja hiekan sävyjä. Käytä tällöin seinäpintoina vaaleita murrettuja sävyjä. Nämä sävyt heijastavat luonnon kauneutta ja rauhaa. Lisää mukaan vähän mustaa, joka ryhdittää tilaa. Käytä tekstiileinä pellavan lisäksi myös villaa ja vähän kiiltäviä materiaaleja.  Kevyet  verhot maximoivat tilan luonnonvalon, joka on tärkeä tunnelman tekijä.

Hieman arkisemman näköisen tyylin saat valitsemalla puuvillaa ja yksinkertaisia sisustustekstiilejä. Kannattaa huomioida näiden kanssa pesumahdollisuus ja kulutuksen kestävyys. Nämä materiaalit nukkaantuvat helposti. Mattapinnat tekevät tilan arkisemmaksi.

Kolmas suunta on kiiltävät, arvokkaammat, samettiset, silkkiset materiaalit. Näillä saat kotiisi yleellisen tunnelman. Varsinkin jos lisäät vielä mukaan hieman kultaa, hopeaa tai molempia.

Korostusväreinä voidaan käyttää myös punaista ja vihreää. Muista että symmetria ja tekstiilien istuvuus ovat avain asemassa tässä tyylissä. Älä peitä raskailla verhoilla kuitenkaan ikkunaa ja luonnonvaloa. Näin tilasta ei tule tunkkainen. Ilman valoa kiilto ja eri kuosit eivät pääse oikeuksiinsa. Kiiltävät pinnat ja materiaalit korostavat tilan luxusta yhdessä valaistuksen kanssa.

Neljäs suunta on runsas tekstuuri. Silloin puhutaan englantilaisesta tyylisuunnasta. Tässä tilassa on usein kokolattiamattoja, kukkakuosia, ruutua, raitaa ja yksivärisiä tekstiileitä yhdisteltynä rohkeasti. Tämä tyyli on eniten mielipiteitä jakava suunta. Vaikka rohkea yhdistely on tässä se juttu, suosittelen kuitenkin malttamaan kuosit kolmeen, neljään erilaiseen elementtiin maksimisssaan.

SYMMETRIA JA HARMONIA

Klassisessa sisustuksessa käytetään kestäviä ja laadukkaita materiaaleja. Ne perustuvat yksityiskohtiin, jossa on mukana hieman arjen luxusta. Käytä sisustuksessa puuta, metallia ja marmoria, sekä lasia. Tämä tyyli on siitä mahtava, että se ei kulje muodin mukana. Näin kotisi on aina ajattoman tyylikäs ja harmoninen. Suosi myös veistoksia, patsaita ja harkittuja sisustusesineitä. Myös kruunuvalaisimet ja peilit tuovat tilaan omaa loistetta. Mikäki valitset sohvan, asettele se mielummin huoneen keskelle kuin seinän viereen. Sijoita molemmin puolin nojatuolit tai pienemmässä tilassa pelkät sivupöydät pöytävalaisimineen. Sohvapöytä kruunaa kokonaisuuden ison maton kanssa.

PINTAMATERIAALIT

Käytä seinissä vaaleita pintoja ja lisää listat myös seinille. Koristelistoilla saat arvokkaan ja ylellisen vaikutelman seinässä, kun maalaat ne seinän kanssa samalla sävyllä. Voit myös yhdistellä kattoon ja jalkalistoiksi leveitä valkoisia listoja. Valitse mahdollisemman leveitä listoja. Yksinkertaisen sisustuksen kanssa nämä yksityiskohdat tulevat paremmin esille.

Käytä seinissä murrettuja maalattuja sävyjä. Älä käytä maalarinvalkoista. Se tekee seinästä likaisen sävyisen, koska siihen on lisätty sekaan mustaa pigmenttiä. Käytä mielummin lämpöisiä, kuin kylmiä sävyjä asunnossa muutenkin.  Jos et ole klassisen musta valkoisen tyylin omaava persoona.

Lämpöisen ruskean sävyt lämmittävät tilaa ja tekevät tilasta kodikkaamman. Suosittelen ehdottomasti valitsemaan murrettuja ja värikylläisempiä sävyjä. Voit käyttää myös vihreää jossain tilanteissa. Myös vaaleanpunainen ja sininen on suosittuja värejä. Näiden kanssa suosittelen harkitsemaan värien tummuus – ja valoisuus asteita. Väärä sävyvalinta voi tehdä tilasta helposti imelän.

Nykyään taas suosittu kalanruotokuvio lattiassa on muodissa. Näitä oli jo aikojen alussa historiallisissa kartanoissa yleisesti käytetty materiaali. Myös mustavalkoinen shakkikuosi lattia on suosittu kuosi. Moderniin valintaan käytetään marmori laattalattiaa tai lankkulattiaa. Lattiaan voi tehdä myös erilaisia kuviointeja maalilla tai laatoilla. Näistä voi tehdä myös maton näköisiä elementtejä ja näin isoja kokonaisuuksia.

Koristeelliset tapetit herättävät myös tilan eloon. Kattokoristeet ja rosetit tuovat tilaan tyylikkyyttä ja mielenkiintoisia yksityiskohtia. Katon alaslaskulla saadaan ylellinen tunnelma ja sitä kautta saadaan epäsuoraa valaistusta. Valaistusta ei voi ikinä korostaa liikaa. Valaistus tuo kodin lopullisen tunnelman yhdessä tekstiilien kanssa.

HARKITUT YKSITYISKOHDAT

Tässä tyylissä yksityiskohdat valitaan harkiten ja tyylillä. Ne ovat sellaisia, jotka kiinnittävät katseen ja innoittavat tarkastelemaan tilaa lisää. Valitse veistoksellisia muotoja ja aitoja materiaaleja. Tuo kerroksellisuutta yhdistelemällä tilaan uusia ja vanhoja esineitä. Taideteokset tuovat tyyliin viimeistellyn ja ylellisen ilmeen. Antiikkiset tai modernit peilit, taulut ja kyntteliköt tuovat tilaan arvokasta tunnelmaa yhdessä valaisimien kanssa.

Rakkaudella Marika

Marika Piekkala, Sisustussuunnittelija Tampere, Pirkanmaa, Ylöjärvi, Nokia
Marikan SisustusStudio

www. sisustusstudio.com

 

 

Kuvat, Galleria, Marika Piekkala, Marikan SisustusStudio, sisustussuunnittelija Tampere, Ylöjärvi, sisustussuunnittelu, Pirkanmaa, Helsinki, Tampere, Turku, Forssa, Somero

Lammi kivitalo, omakotitalo, tilasuunnittelu, pintasuunnittelu, valaistus, kiintokalusteet, tekstiilit ja huonekalut, Sisustussuunnittelija Tampere, Marika Piekkala, Ylöjärvi, Pirkanmaa

Kuvat, Galleria, Marika Piekkala, Marikan SisustusStudio, sisustussuunnittelija Tampere, Ylöjärvi, sisustussuunnittelu, Pirkanmaa, Helsinki, Tampere, Turku, Forssa, Somero

Eteinen, Lammi kivitalo, omakotitalo, tilasuunnittelu, pintasuunnittelu, valaistus, kiintokalusteet, Sisustussuunnittelija Marika Piekkala Tampere, Ylöjärvi, Pirkanmaa

Kuvat, Galleria, Marika Piekkala, Marikan SisustusStudio, sisustussuunnittelija Tampere, Ylöjärvi, sisustussuunnittelu, Pirkanmaa, Helsinki, Tampere, Turku, Forssa, Somero

Grado portaat, Lammi kivitalo, omakotitalo, tilasuunnittelu, pintasuunnittelu, valaistus, kiintokalusteet, tekstiilit ja huonekalut, Sisustussuunnittelija Tampere, Marika Piekkala, Ylöjärvi, Pirkanmaa,

Kuvat, Galleria, Marika Piekkala, Marikan SisustusStudio, sisustussuunnittelija Tampere, Ylöjärvi, sisustussuunnittelu, Pirkanmaa, Helsinki, Tampere, Turku, Forssa, Somero

Ruokailuhuone, Kokonaisvaltainen sisustussuunnittelu Sääksjärvi, Valkeakoski, 70-luvun omakotitalo, sisustussuunnittelija Tampere, Marika Piekkala, Pirkanmaa, Tampere

Kuvat, Galleria, Marika Piekkala, Marikan SisustusStudio, sisustussuunnittelija Tampere, Ylöjärvi, sisustussuunnittelu, Pirkanmaa, Helsinki, Tampere, Turku, Forssa, Somero

Tv-huone, Kokonaisvaltainen sisustussuunnittelu Sääksjärvi, Valkeakoski, 70-luvun omakotitalo, sisustussuunnittelija Tampere, Marika Piekkala, Pirkanmaa, Tampere

Kuvat, Galleria, Marika Piekkala, Marikan SisustusStudio, sisustussuunnittelija Tampere, Ylöjärvi, sisustussuunnittelu, Pirkanmaa, Helsinki, Tampere, Turku, Forssa, Somero

Makuuhuone, Kokonaisvaltainen sisustussuunnittelu Sääksjärvi, Valkeakoski, 70-luvun omakotitalo, sisustussuunnittelija Tampere, Marika Piekkala, Pirkanmaa, Tampere

Kuvat, Galleria, Marika Piekkala, Marikan SisustusStudio, sisustussuunnittelija Tampere, Ylöjärvi, sisustussuunnittelu, Pirkanmaa, Helsinki, Tampere, Turku, Forssa, Somero

Olohuone,Kokonaisvaltainen sisustussuunnittelu Sääksjärvi, Valkeakoski, 70-luvun omakotitalo, sisustussuunnittelija Tampere, Marika Piekkala, Pirkanmaa, Tampere, kalusteet Vepsäläinen

Kuvat, Galleria, Marika Piekkala, Marikan SisustusStudio, sisustussuunnittelija Tampere, Ylöjärvi, sisustussuunnittelu, Pirkanmaa, Helsinki, Tampere, Turku, Forssa, Somero

Olohuone, Kokonaisvaltainen sisustussuunnittelu Sääksjärvi, Valkeakoski, 70-luvun omakotitalo, sisustussuunnittelija Tampere, Marika Piekkala, Pirkanmaa, Tampere