Kuvat, Galleria, Marika Piekkala, Marikan SisustusStudio, sisustussuunnittelija Tampere, Ylöjärvi, sisustussuunnittelu, Pirkanmaa, Helsinki, Tampere, Turku, Forssa, Somero

Japanandi siustus on yksinkertaista ja luonnonmateriaaleja, sisustussuunnittelija Tampere, Marika Piekkala

Kuvat, Galleria, Marika Piekkala, Marikan SisustusStudio, sisustussuunnittelija Tampere, Ylöjärvi, sisustussuunnittelu, Pirkanmaa, Helsinki, Tampere, Turku, Forssa, Somero

Japandi sisustus sisältää viherkasveja, Sisustussuunnittelija Marika Piekkala, Pirkanmaa, Ylöjärvi, Somero, Nokia

Kuvat, Galleria, Marika Piekkala, Marikan SisustusStudio, sisustussuunnittelija Tampere, Ylöjärvi, sisustussuunnittelu, Pirkanmaa, Helsinki, Tampere, Turku, Forssa, Somero

Japandi sisustus sisältää viherkasveja, Sisustussuunnittelija Marika Piekkala, Pirkanmaa, Ylöjärvi, Somero, Nokia

JAPANDI TYYLISUUNTAUS

Japandi sisustustyyli  on yhdistelmä japanilaista ja skandinaavista estetiikkaa, jonka ilme on rauhallinen, rauhoittava, lämmin, rento, minimalistinen, esteettinen  ja toiminnallinen sisustus.  Tämä opettaa meitä löytämään kauneuden epätäydellisyydestä, muodostamaan syviä yhteyksiä maahan ja luontoon ja nauttimaan elämän yksinkertaisista nautinnoista. Tämä suuntaus on nyt tällä hetkellä suuri trendi, sekä meillä, että maailmalla.

Perimmäisessä mielessä Japandi-tyyli on sekoitus skandinaavista ja japanilaista designia. Itä ja länsi -yhteen muodostuminen. Siinä yhdistyvät japanilaiset taiteelliset elementit skandinaaviseen mukavuuteen ja lämpöön. Japanilainen ja skandinaavinen muotoilu keskittyvät yksinkertaisuuteen, luonnollisiin elementteihin, mukavuuteen ja kestävyyteen.

Japanin sisustuksessa hyödynnetään neutraaleja värejä, laadukkaita ja luonnollisia materiaaleja sekä vihreys ja luonto tulevat mukaan sisustukseen.  Japanissa ja Skandinaviassa ihmiset rakastavat viettää aikaa luonnossa ja tuoda luontoa kotiinsa. Tämä resonoi paitsi käyttämällä luonnonmateriaaleja, kuten puuta ja pellavaa, ja eri muotojen käytössä yhdistämisessä.

Japanilaisella ja skandinaavisella on paljon yhteistä muotoilun ja esteettisen suhteen: ne molemmat arvostavat yksinkertaisuutta; hyvää laatua, luonnollisia materiaaleja ja käsityötaitoa. Niiden samankaltaisuuden perusteella syntyi Japanin ja Skandinavian yhdistelmä, joka toimii harmonisesti nostaen toisiaan seuraavalle tasolle.

NÄIN SAAT JAPANDI TYYLIN

Yhdistä vaaleaa ja tummaa puuta  ja luonnon sävyjä

Japandi- sisustuksen on yhdistelmä skandinaavisen vaaleaa neutraalia väripalettia ja japanilaisesta sisustuksesta poimittuja tummia sävyjä. Voit yhdistää sisustukseen rennosti tummaa ja vaaleaa puuta samaan tilaan. Mustat tehosteet tuovat ryhtiä ja voimaa tilaan, se tekee hyvää kontrastia.  Neutraalin väripalettien seuraksi voit valita värejä luonnosta.

Näin esimerkiksi metsän vihreä toimii tilassa hienosti. Myös muutkin luonnolliset ja murretut sävyt. Tällä tavalla saat sisustukseen levollisen tunnelman.

SUOSI AITOJA MATERIAALEJA JA TEKSTUUREJA

Japanilaiseen, sekä skandinaaviseen kulttuuriin on yksi tärkeä yhdistävä tekijä. Ne ovat luonto ja valo. Näitä asioita lisäämällä saat tilaan aitoa ja yksinkertaista ilmettä, joka tekee tilasta tasapainoisen. Selkeät linjat, pyöristetyt ja kaarevat, sekä luonnolliset muodot tuovat tilaan kaunista ilmettä. Tyylisuunta on enemmän minimalistinen, kuin runsas. Joten alkuun pääset jo helposti ihan tavaroita karsimalla. Valitse toiminnallisia huonekaluja ja asettele kaikki kalusteet väljästi. Pyöristettyjä linjoja ja suorakaiteen mallia kannattaa yhdistää. Näin saadaan yksinkertaisista asioista tyylikästä jännitettä, eikä tila vaikuta tylsälle. Voit käyttää puurunkoisia huonekaluja ja rottinkia sekoituksena. Kaiken yhdistää neutraalit sävyt ja viherkasvit. Tärkein asia on muistaa maksimoida luonnonvalon määrä ja pitää tilat väljiä ja avoimina.

KÄYTETTÄVÄT MATERIAALIT

Yhdistele eri materiaaleja rohkeasti. Käytettäviä materiaaleja ovat kivet, paperi, bambu, erivärisiä puupintoja ja pellavaa. Muista, että puu on aina kauneimmillaan luonnonmukaisena, niin että oksat ja puun syyt saavat näkyä. Tässä tulee juuri tuo epätäydellisyyden hyväksyminen avainasemaan. Myös eksoottisempia materiaaleja voidaan yhdistää huoletta puun kanssa, esimerkiksi  rottinkia ja bambua. Lisäksi voi käyttää karkeaa puuta, pehmeää villaa, punottuja pintoja, rouheaa ja sileitä kiviä yhdistelmänä, sekä rosoista keramiikkaa. Yhdistä suoria tummia metallisia kaiteita esimerkiksi portaisiin. Erilaiset pinnat korostavat tilan luonnollisuutta ja ainutlaatuisuutta. Myös tuli on yksi vahva elementti. Näin ollen aseta takka keskiöön tilassa, sekä sisällä ja / tai ulkona. Lisää tunnelmallisuutta saat, kun asetat sohvalle ja tuoleille lämpöisiä, pehmeitä villaisia vilttejä.

VALAISIMET

Paperi voi esiintyä koriste esineissä tai vaikkapa riisipaperista valmistetuissa valaisimissa. Nämä ovat juuri Japanin sisustuksesta tulleita täydellisiä yksityiskohtia. Paperi valaisimilla saat tilaan rauhallisen tunnelman, koska paperi siivilöi valoa kauniisti. Tässä yhdistyy selkeä muotoilu ja luonnonläheinen materiaali. Lisää myös mustia valaisimia tilaan, jotka tuovat vaalean sävyiseen maailmaan ryhtiä ja yksinkertaista kauneutta.

HARKITUT YKSITYISKOHDAT

Tässä tyylissä vähemmän on enemmän. Siksi valitse yksinkertaiset asetelmat ja esineet huolella. Näitä voi olla sohvapöydällä, hyllyllä tai lattialla. Mitä persoonallisempi yksityiskohta, sen parempi. Sillä Japandi sisustusesineet olisi  ennemmin persoonallisia ja uniikkeja, kuin massatuotanto materiaalia. Voit korostaa matkamuistoja tai korostaa käyttöesineitä, jotka ovat sekä kauniita katsella, mutta samalla helpottavat arkeasi. Käsintehdyt uniikit esineet ovat omiaan tässä tyylissä. Käsite wabi-sabi korostaa kauneutta ja armollisuuden näkemistä kaikissa elämän jättämässä jäljissä epätäydellisyydessä. Esineet saavat olla yhtä rosoisia kuin elämä. Juuri rosoisuus tuo elämään omaa viehättävyyttä ja erityisesti ainutlaatuisuutta.  Voit lisätä tilaan tauluja ryhmiteltynä erilaisilla ja eri värisillä kehyksillä. Muista kuitenkin tässäkin väljyys.

KASVIT JA PUUT

Luonto on tärkeä osa sekä japanilaista että skandinaavista kulttuuria. Jo muutama graafinen oksa kauniissa maljakossa vie ajatukset kohti japanilaista harmoniaa. Jos et luota viherpeukalon kykyihisi, valitse aidon näköinen viherkasvi tai asettele maljakkoon kuivattuja heiniä ja oksia. Luonto on iso osa Japanilaista sisustusta. Siksi luonnon sisälle tuominen tekee tilasta rauhoittavan. Luo sellaisia tiloja, jotka yhdistävät ulkotilat ja sisätilat saumattomasti. Siinä tulee juuri avainasemaan myös isot ikkunat, terassit ja parvekkeet.

________________________________________________________________________________

Japanilaisessa ja skandinaavisessa sisustuksessa

YHTEISTÄ:

Luonnollinen valo
puhtaat tilat
puhtaat linjat
Tarkoituksenmukainen ja usein toimiva sisustus
Tekstiileinä pellava

Skandinaavisessa sisustuksen ominaisuudet:

Pääpaino on luonnon materiaaleissa ja erityisesti vaalea puu, kuten koivu ja tammi
Neutraali väripaletti, jossa keskitytään vaaleampiin väreihin, kuten valkoinen, kerma ja beige

Japanilaisen sisustuksen ominaisuudet:

Painopiste on luonnon materiaaleissa ja erityisesti puu. Puun sävy on usein tumma
Neutraali väripaletti, jossa painotetaan tummempia ja maanläheisiä sävyjä, kuten vihreä ja ruskea

Lisäksi Japanilaisessa sisustuksessa materiaaleina ovat: 

Kivi
Paperi
Puuvilla
Rottinki
Teekannut
Kirjat
Keraamiset kupit
Maljakot
Bambu
________________________________________________________________________________

Japandi- tyyli on yhdistelmä skandinaavisen sisustuksen toimivuutta ja japanilaista rakkautta tummiin väreihin. Kun nämä kaksi tuodaan yhteen, ne luovat rauhallisen kokonaisuuden. Japandi yhdistetään usein kestävään kehitykseen: kun käytät luonnonmateriaaleja ja luotat yksinkertaiseen sekä klassiseen muotoiluun, sisustus kestää aikaa.

Jos olet kiinnostunut tuomaan Japandi- sisustustrendiä kotiisi. Vähemmän on enemmän ajatustapa on tärkeää tässä tapauksessa.  On ihmisestä kiinni, kuinka paljon kustakin yksittäisestä tyylistä sisällytetään lopulliseen ilmeeseen. Voit valita, pidätkö hieman enemmän skandinaavisemmasta vai japanilaisesta. Voit esimerkiksi valita tumman väripaletin, joka on täynnä kiviä ja tummaa puuta omaksuaksesi hieman enemmän japanilaista tyyliä, tai valita vaaleamman, jos haluat enemmän skandinaavista sävyä. Muista myös, että koko koti ei tarvitse olla täynnä Japandi tyyliä. Maltillisesti sisustettu on aina kauniimpi ja harmonisempi kokonaisuus. Tärkeintä on, että koti tuntuu viihtyisältä ja oman näköiseltä.

 

Rakkaudella Marika

Marika Piekkala, Sisustussuunnittelija Tampere, Pirkanmaa, Ylöjärvi, Nokia
Marikan SisustusStudio

www. sisustusstudio.com

 

Kuvat, Galleria, Marika Piekkala, Marikan SisustusStudio, sisustussuunnittelija Tampere, Ylöjärvi, sisustussuunnittelu, Pirkanmaa, Helsinki, Tampere, Turku, Forssa, Somero

Japandi sisustus sisältää vaalean ja tumman puun yhdistämistä ja harkittuja yksityskohtia. Sisustussuunnittelija Marika Piekkala, Pirkanmaa, Ylöjärvi, Somero, Nokia

 

Kuvat, Galleria, Marika Piekkala, Marikan SisustusStudio, sisustussuunnittelija Tampere, Ylöjärvi, sisustussuunnittelu, Pirkanmaa, Helsinki, Tampere, Turku, Forssa, Somero

Japandi sisustus. Sisustussuunnittelija Marika Piekkala, Pirkanmaa, Ylöjärvi, Somero, Nokia